Egy felújított, modern eszközökkel felszerelt fejlesztőszobával, megújult sportpályával, hamarosan elkészülő kültéri tanteremmel indulhat az új tanév a Széna Téri Általános Iskolában. A több ütemben zajló beruházások Székesfehérvár Önkormányzata, a Székesfehérvári Tankerületi Központ, a Városgondnokság és a fehérvári cégek összefogásával valósulhatnak meg.

A Széna Téri Általános Iskola szakmai munkáját támogatják az elmúlt évek és az idei esztendő jelentős fejlesztései. 2019-ben itt adták át a város első okostantermét, ami példaértékű infrastruktúrával és módszertani támogatással valósulhatott meg. Majd sor került a könyvtár felújítására, benne a smart könyvtár kialakítására. A vizesblokkok megújulását követően az iskola udvarán kezdődtek beruházások: a múlt tanévben az új játszóteret örömmel fogadták a gyerekek. A tervek megvalósítása az összefogásnak, a támogatóknak köszönhetően idén is folytatódik.

Szeptember 1-jére elkészül az udvaron álló, háromtantermes épületben a fejlesztőterem felújítása, míg a KÉPES-programban megvalósuló kültéri tantermet, a megújult, labdafogó hálóval felszerelt sportpályát, a felfestésre kerülő ügyességi játékokat szeptember 20-a után vehetik birtokba a diákok – mondta el szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Hozzátette, az iskola egyike volt annak a 15 intézménynek, ahol vizesblokk-felújítás valósult meg, illetve napelemekkel is felszerelték a hatékonyabb és környezettudatosabb energiafelhasználás érdekében.

A most zajló munkálatokról dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató tájékoztatott. Mint elmondta, az udvaron álló, könnyűszerkezetes, úgynevezett „forfa” épület évtizedek óta támogatja a tanulási folyamatokat. Az állandó és indokolt csoportbontások miatt szükségük van minden tanteremre, így nagy segítséget jelent az itt lévő három helyiség. Az épület állaga nagyon leromlott kívül és belül, így támogatásért fordultak a városhoz és a tankerülethez. A felújításhoz Székesfehérvár Önkormányzata 1 millió forinttal járult hozzá, amelyet a Tankerület félmillió forinttal egészített ki. Így kezdődhetett meg az egyik tanterem felújítása, ahol az új tanévtől a fejlesztőfoglalkozások színvonalas és kellemes környezetben valósulhatnak meg. Az igazgatónő hozzátette: az iskola alapítványa is a jó cél mellé állt és vállalta a fejlesztőeszközök beszerzését.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)