A szent család bemutatójával, pánikba esett férfiakkal, kicsiket és nagyokat elvarázsoló bűvészshow-val várja máricus első hétvégéjén a nézőket az Igéző.

Egy tervezőgrafikus (Balogh Mihály), egy mérnök (Kovács Máté) és egy televíziós műsorvezető (Szabó Miklós Bence) a főszereplője A Pánik, avagy a férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédiának, amelyet március 1-jén, pénteken 19 órától láthatnak az Igézőben. A 18 éven felüli nézőnek szembesülhetnek azzal, hogy reagál három erős férfi a hétköznapok kihívásaira.

Március 2-án egy új bemutatóval várják a közönséget a Fő utcai színjátszó térbe. Szombaton 19 órakor Schwajda György – Nagy Judit: A szent család című művét mutatják be. A darab főhőse egy szeretetre éhes, esendő öregasszony (Törsök Márta), aki nemcsak kiszolgáltatott és szerencsétlen teremtés, de egy szörnyeteg is: pokollá teszi a környezete életét, pletykál és intrikál. Négy gyereket nevelt föl, és egyedül maradva foggal-körömmel harcol a szeretetükért. Hamis eszközökkel próbál vélt vagy valós igazáért küzdeni, de nem rosszaságból teszi mindezt, hanem azért, mert a kisszerű gonoszkodás elszórakoztatja. A lánya (Parrag Dóra) és a fiai (Magony Imre, Szabó Miklós Bence, Horváth Gergő) sem rosszindulatból, szívtelenségből, hálátlanságból hanyagolják el, hanem mert más lett az életritmusuk, életformájuk, gondolkodásmódjuk. Szülő és gyermek közül egyik sem különb a másiknál. A körülmények, amelyek között az Anya él, a manipulációi, az ,,ellenfelek” és ő maga is olyan kisszerűek, hogy minden erőfeszítése komikumba fullad. Ettől válik a darab olyan abszurd komédiává, amelynek a mélyéről egy ember tragédiája süt át. A darab további szerepeiben Kövesi Tünde, Szabó-Takács Mona, Martony Klára, Monori Márk és Szabó Miklós látható. A rendező, Nagy Judit.

A vasárnap délelőtti matiné, március 3-án 11 órától a csodákról szól. A mágikus és mulatságos Edu-Show kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol majd. Azok, akik a szombati premierről lemaradtak, hétfőn, március 4-én, 19 órától nézhetik meg A szent család című darabot az Igézőben, a Basa utca 1. szám alatt.

A korlátozott helyek miatt az előzetes regisztráció erősen ajánlott! Az előadásokra jegyet foglalni az Igéző közösségi oldalán üzenetben, vagy telefonon a 22/790-758 számon, illetve az igezo2014@gmail.com e-mail címen lehet.