Az idény egyik pozitív meglepetése eddig a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában a DEAC szereplése. A debreceniek sokáig a 2. helyen álltak, s bár kissé fáradni látszanak, még mindig a 4. pozíciót birtokolják és szinte biztosan nem is végeznek lejjebb. A MÁV Előre Foxconn azonban túl nagy falat a DEAC-nak, nem tudta hazai közönség előtt sem megfékeznie a 15. mérkőzését is megnyerő székesfehérvári alakulatot, amely 3-0-ra nyert a 17 pontos Koci, a 12 egységet szerző Pesti és a 11 pontot gyűjtő Janke vezérletével. 

Az első játszmában 3-3 után lépett el Dávid Zoltán csapata, bár 8-10-ig viszonylag még lőtávon belül tudott maradni a DEAC, utána fokozatosan nyílt az olló, végül pedig 25-14-re nyert a Loki.

A második szett sem sokban különbözött. Itt is volt 3-3, itt is innen kezdett ellépni a kék-fehér gárda, de itt már nem engedte vissza még 2 pontra sem a debreceni röpiseket, 25-15-re vitte el a játékrészt.

A harmadik játszmában is jött a „hagyományos” 3-3, ám ezt követő nem lépett el könnyedén a MÁV Előre, hanem a DEAC vezetett 8-7-ig. Aztán, ha nem is olyan könnyedén, mint az első két szettben, de egy 25-21-es részsikerrel pontot tett a meccs végére, egyúttal szerzett magának is újabb hármat.

Ezek után jön vasárnap, február 11-én 18.00 órakor a Kaposvár elleni csúcsrangadó. A két csapat között egyetlen pont a különbség a somogyiak javára, akik egy mérkőzéssel többet játszottak. A vasárnapi találkozó jelentős mértékben befolyásolja az 1. hely sorsát. Amennyiben a MÁV 3 pontos sikert arat, még akkor is erős sansza lesz az élen végezni, ha a két alakulat kaposvári meccsét a rivális nyeri.