Továbbra is mélyrepülésben van a női kézilabda NB I-ben az Alba FKC. A fehérvári csapat a negyedik mérkőzését is elbukta a bajnokságban, most éppen a Mosonmagyaróvártól kapott alapos, 34-22-es verést. Már a félidőben kétszer annyi gólja volt a hazai egyletnek, így már akkor, 20-10-nél eldőlt a meccs, a folytatásban már csak menedzselte a különbséget a „Móvár”.

Az Albás lányok nem festenek túl jól, négyből négy zakó, utolsó előtti hely és – főleg védekezésben – nagyon harmatos produkció. Négy mérkőzése mindegyikén 30 gól felett kapott a társaság, az átlag éppen 33 kapott gól… Ezen kell villámgyorsan változtatnia Horváth Roland vezetőedzőnek, különben gyorsan lezárhatja fehérvári szerepvállalását.

A folytatásban, október 6-án egy jelen állás szerinti kiesési rangadón fogadja az AFKC a sereghajtó MTK-t. Ezt követően egy nehéz váci kirándulás és az újonc Kozármisleny elleni hazai meccs vár rá. Ezen a három találkozón legalább 4 pontot kötelező szereznie, egyéb esetben valóban hosszabb távon ott ragadhat a két kieső hely egyikén…