A Városi Piac is csatlakozik a Nyitott Piacok Napja – Piacok Éjszakája programhoz, így szeptember 22-én, pénteken este 19 óráig tart majd nyitva. A nap folyamán a szakmai előadások mellett kóstoltatással várják a fehérváriakat a helyi őstermelők, és lesz gombaszakértői bemutató is.

A székesfehérvári Városi Piac is csatlakozott a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumához, melyet 14 hazai vásárcsarnok és piac szakmai szervezet alapított. A Fórum megalakulásakor jelentették be, hogy szeptember 22-én pénteken megrendezik a Nyitott Piacok Napja – Piacok Éjszakája programot. Ezen a napon a Városi Piacon is több érdekességgel és kóstolókkal várják majd az érdeklődőket egészen 19 óráig.

A Nyitott Piacok Napja jó alkalom arra is, hogy a másnapi Lecsófőző Vigasságra itt vásárolják meg a résztvevők a helyi termelőktől a jó minőségű alapanyagokat.

Az eseményt célja elsősorban a piacozás, mint a tudatos és személyes vásárlás és mint életérzés megismertetése és megszerettetése, a fiatalok, a családosok megszólítása, bevonzása a piacokra, vásárcsarnokokba.

(ÖKK)