Budapesten a BOK Csarnokban rendezték meg az atléták Szenior Fedettpályás Magyar Bajnokságát, amelyen a férfiak 45 éves korosztályában szép fehérvári siker született. A Kaiser SE hosszútávfutója, Varga Gyula 3000 méteres síkfutásban a dobogó 2. fokára állhatott fel a Zenit SE győztes versenyzője, Bartkó András és a bronzérmes, kecskeméti Bálint Zoltán mellé.

Az aranyérmes Bartkó komoly fölénnyel (több, mint 24 másodperces előnnyel) nyert, a második helyért viszont Varga nagy csatában, bő 2 másodperccel utasította maga mögé Bálint Zoltánt.

A korábban csak tömegsport versenyeken induló székesfehérvári sportember tavaly kóstolt bele a versenyszerű „öregfiúk” atlétika világába. Annak érdekében, hogy tovább tudjon fejlődni és indulni nemzetközi Masters Bajnokságokon is, idén januárban csatlakozott a Kaiser SE szakosztályához.

– Gyula egy kiváló adottságokkal rendelkező futó, alázatos, kitartó edzésmunkát végez. Eltökéltségét mi sem igazolja jobban, az, hogy Székesfehérvárról jár fel hozzánk edzeni, ekkor van alkalmam „csiszolgatni” futótechnikáját és segíteni felkészülésében. Most a szenior ob-n kiegyensúlyozott, magabiztos, könnyed futással egyéni csúcsot ért el 3000 méteren (10:13.39), és egy szépen csillogó ezüstérem birtokosa lett! Biztató idő ez a közelgő Európa-bajnokságra, pozitív előjelekkel indulhat hamarosan a lengyelországi Torunban megrendezésre kerülő kontinentális megmérettetésre. Gyula, csapatunk tagjaként 3000 méteren M45 korosztályban képviseli hazánkat az év kiemelt nemzetközi eseményén, joggal bízhatunk abban, hogy eredményesen. – nyilatkozta a sikeres hétvége után Varga Gyula edzője, Dr. Császár Barbara.