Hagyományteremtő szándékkal adventi kézműves vásárnak és termelői piacnak ad otthont a Késmárki köz az adventi hétvégéken. A Varázslatos adventi készülődés Öreghegyen rendezvény keretében a legkisebbeket játékos foglalkozással várják, amíg a felnőttek válogathatnak a gasztronómiai csemegék, kézműves termékek között.

Helyben készült téli finomságokkal, egyedi, kézzel készített termékekkel, mesés játékos foglalkozással várják az Öreghegyen élőket az adventi hétvégéken a Késmárki közben. A posta és a játszótér által körbeölelt kis parkban hagyományteremtő céllal hívják életre a pénteken és szombaton délután kezdődő rendezvényt.

December 8-án, pénteken 15 órától a #vegyélfejért csoport tagjaival szervezett vásáron számos termelői és kézműves termék közül válogathatnak majd, köztük gasztronómiai csemegék, kézműves fatermékek, kézzel varrt textil babák, gyertyák, szezonális ajándékok, száraztészta, házi sütemények, sajtok, mézek, lekvárok, fűszerek. 16.30-kor Mikulásváró játékos foglalkozás lesz a Mesi Műhellyel és érkezik a Mikulás is. Amíg a kellemes és meghitt légkörben a gyermekek játszanak, addig a felnőttek egy kürtös kalács, forralt bor, alkoholmentes forralt puncs, vagy éppen gesztenye mellett tölthetik tartalmas beszélgetésekkel az időt. 17 órakor Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Róth Péter alpolgármester gyújtja meg a Csiperke Óvoda és Családi Bölcsőde ovisai által készített adventi koszorún a gyertyát.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!