Megszerezte első győzelmét a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 2023-2024-es idényében a Fehérvár FC. Bartosz Grzelak együttese a Mezőkövesdet verte 2-0-ra Szabó Levente és Kastrati a hajrában esett találataival.

Nehezen tört fel a jól záró kövesdi védelem, a vendégek mestere, a játékosoként Vidi ikonnak számító Kuttor Attila kiválóan megszervezte csapata biztonsági játékát, nem feladva a kontrák lehetőségét. Igaz, utóbbiból elvétve akadt néhány az egész meccsen.

Vidi 23 24 Mezokov Kalmar1

Az első játékrészben nem is tudott fogást találni ellenfelén a piros-kék egylet, bár lehetősége már ekkor is akadt, de nem céloztak pontosan Kodróék. Kalmár kiválóan mozgatta, forgatta csapata játékát, egyértelmű, hogy vele – ha nem sérül meg újra – sokat nyert a fehérvári gárda.

Gólt nem esett tehát az első 45 percben, sőt, igazán nagy helyzete is csak egy akadt a hazaiaknak, akik a folytatásban már kicsit gyorsabban, egyszerűbben fociztak, jöttek is a helyzetek. Kalmár például telibe trafálta szép lövéssel a jobb kapufát, majd Schön ziccerénél védett nagyot Piscitelli.

Vidi 23 24 Mezokov1

A jég a 82. percben tört meg, amikor éppen Kalmár balról belőtt labdájára érkezett kiválóan Szabó Levente és megszerezte a vezetést a Vidinek, amely még a hosszabbításban is betalált, miután Flores löketét még védte szépen Piscitelli.

Vidi 23 24 Mezokov Kastrati gol1

A 94. minutumban már nem háríthatott az olasz hálóőr sem: labdát vesztett a Kövesd, a játékszerrel Kastrati robogott végig a vendégek térfelén, jobbról a kapu elé kanyarodott, s miután sem a kirontó kapus, sem más játékos a vendégek részéről nem tudta feltartóztatni, még szabálytalanul sem, a hálóba terelte a mindent eldöntő találatot.

Vidi 23 24 teamjoy1

Kellett a Vidinek ez  3 pont, mint egy falat kenyér. A következő körben, vasárnap, szeptember 2-án, szombaton 19.30-kor Pakson lehet folytatni a pontok gyűjtését. A hazaiak a Fraditól kaptak ma méretes, 6-1-es zakót, kérdés, mennyire lesz bennük még ez a nagy pofon.