Székesfehérvár Önkormányzata és a város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester emlékezett szerdán délelőtt a 802 esztendővel ezelőtt kibocsátott Aranybullára. A Csúcsos-hegyen álló emlékműnél helyeztek el virágot.

A magyar történelem fontos mérföldköve az Aranybulla 1222-es kibocsátása, amelyre egykor Székesfehérváron került sor. A nemzet történelmi fővárosa büszkén őrzi ennek emlékét. 2022-ben a 800 éves jubileumról egész évet átfogó tudományos, kulturális és összművészeti programsorozattal emlékeztek meg.

Április 24-e törvénybe foglalva is az Aranybulla napja. A fontos európai jogtörténeti dokumentumról így nemcsak egykori kibocsátásának helyszínén, Székesfehérváron, hanem szerte az országban is megemlékeznek.

A Csúcsos-hegyen áll a jubileumi emlékévre megújult Aranybulla-emlékmű. Itt helyezett el virágot szerdán délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester, a város Önkormányzata és a fehérváriak közössége nevében kifejezve tiszteletét.

(Bácskai Gergely)