Az extrát nyújtó, nyolcból nyolc (!!) triplát beszóró, összességében 33 pontig jutó Vojvoda Dávid vezérletével 97-78-ra idegenben is legyőzte a Sopron KC-t az Arconic-Alba Fehérvár a férfi kosárlabda NB I felsőháza negyeddöntőjének második összecsapásán, így összesítésben 2-0-ra vezet, azaz egyetlen sikerre áll az elődöntőtől.

6-2-vel kezdett az Alba, aztán 11-7-nél már az SKC volt előnyben, amely 23-13-ra is ellépett már, de végül Chambersék felzárkóztak egyetlen pontra (23-22) az első negyed végéig. A másodikban aztán még magasabb fokozatba kapcsolt az Alba, összességében egy 13-0-ás rohanással átvette a vezetést, majd a nagyszünetig el is húzott 47-39-re.

A folytatásban sem lassítottak Alejandro Zubillaga fiai, a harmadik játékrészt 27-16-ra vitték el, összességében pedig ekkor már 74-55-re vezettek, lezárva a nyitott kérdéseket. A záró negyedben 74-65-ig vissza tudott kapaszkodni a Sopron, a kicsit már lazuló vendégek jóvoltából (is), de ennél többet nem engedett ellenfelének a fehérvári gárda, amelyben Philmore, Chambers és Vojvoda is kiválóan kosarazott a hajrában, így segítve hozzá csapatukat sima, magabiztos győzelemhez.

A 33 pontos, nyolc triplás, 39 VAL-os Vojvoda mellett Chambers 23 pontos, 12 asszisztos és 5 lepattanós produkciója is extra volt, amelytől nem állt messze a 16 pontot gyűjtő Barnett és a 15-ig jutó Philmore sem.

Összesítésben 2-0-ra vezet az Alba, s ha megnyeri a pénteken (április 19.) 17.00 órakor kezdődő meccset is, hazai környezetben a Gáz utcai csarnokban, akkor máris készülhet a (vélhetően a Pécs ellen szintén 2-0-ás előnyben lévő Szolnok elleni) elődöntős csatára.