A múlt évben ünnepelte harmincadik születésnapját az Öreghegyi Mulatság, amelyet idén is Szent István ünnepének előestéjén, augusztus 19-én, szombaton délután rendeznek meg. A borlovagrendek hagyományos felvonulása és a kenyéráldás mellett gyerekprogramok, zenés, táncos szórakoztató műsorok – többek között Gájer Bálint és a Pitypang zenekar koncertje – és utcabál is várja a vendégeket a Bory téren.

Több mint három évtizede már, hogy a városrész először hívta a fehérváriakat szórakozni, kikapcsolódni az Öreghegy lábához. A Szent István ünnepéhez kapcsolódó program azóta népszerű, sokak által várt hagyománnyá lett, a Bory-vár tövében minden évben együtt ünneplik az ott élők az új kenyeret, a színpadon zenés, táncos rendezvények várják a vendégeket.

A program kezdetén, 16.15 órakor ebben az évben is ünnepélyesen megkoszorúzzák Nagy Benedek A szőlőműves című, 2014-ben felavatott szobrát a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződésében, a körforgalomban. A Bory téren 16 órakor kezdődik a műsor a színpadon, ahol elsőként a gyerekek egyik kedvence, a Pitypang zenekar muzsikál és hívja énekelni, táncolni közönségét. Négytől fél nyolcig kézműves foglalkozások is várják az ifjabb korosztályt a fák alatt.

Az öreghegyi program elmaradhatatlan része a borlovagrendek 17 órakor kezdődő felvonulása, bemutatkozása. Róth Péter alpolgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntője után a bort és az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg.

A színpadon ezután újra szórakoztató, zenés műsorok következnek: a Step and Style Táncstúdió táncbemutatója után ifjú énekeseket hallhatnak a jelenlévők, az Országos Musical & Operett Kurzus gálaműsorában jól ismert dallamok hangoznak el. Fél nyolckor a „szving hercege”, azaz Gájer Bálint érkezik a Bory térre, ahol kilenckor kezdődik az utcabál a Chameleon zenekarral. Az este éjfélkor fény-lézer show-val, majd az Il Silenzio hangjaival ér véget.

Ahogyan tavaly, úgy idén is helyet ad a rendezvény a jótékonysági süteményvásárnak, amelynek bevételéből a Guillain-Barrè szindrómában szenvedő fehérvári kisfiú, Major Zsombor gyógyulását, rehabilitációját támogatják azok, akik itt vásárolnak. A múlt évben is sokan megtették ezt, szép összeg gyűlt össze, amelyet Zsombi  fejlesztésére fordíthatott a család.

Részletes program:

31. Öreghegyi Mulatság
2023. augusztus 19., szombat

Fiskális út – Pozsonyi út körforgalom:
16.15  Nagy Benedek A szőlőműves című szobrának koszorúzása

Színpadi programok a Bory téren:
16.00  Pitypang zenekar interaktív gyerekműsora
17.00 Róth Péter alpolgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntője. Borlovagrendek felvonulása, „Fejér Vármegye Bora” díjátadó, a borlovagrend műsora. A bort és az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg
18.00  Step and Style Táncstúdió
18.30  Országos Musical & Operett Kurzus gálaműsora
19.30  Gájer Bálint
21.00  Utcabál a Chameleon Zenekarral
00.00  Fény-lézer show
00.15  Il Silenzio

16.00–19.30  Kézműves foglalkozások

(SZKKK)