Az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága mai, dublini ülésén döntött a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntők helyszínéről. A korábbi évek rangos nemzetközi eseményei után ezúttal a legmagasabban jegyzett klubfinálé, a 2026-os BL-döntő rendezését ítélte Magyarországnak az UEFA. A 2025-ös finálé Münchenben lesz.

Dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a bejelentést követően az mlsz.hu-nak elmondta:

– Az UEFA a mai döntésével az MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el – fogalmazott Csányi Sándor. – Az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét. A női BL-döntő, a korosztályos Európa-bajnokságok, a 2020-as Szuperkupa után sikeres volt a 2021-ben rendezett Eb, továbbá a tavalyi Európa-liga-döntő is. Ebben nagy szerepe volt a Puskás Arénának, illetve annak a háttérnek, amelyet a kormány biztosít az UEFA-események megszervezéséhez. A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége.

2010 óta Magyarország számos fontos UEFA-esemény házigazdája volt. 2014-ben férfi U19-es Európa-bajnokságot, 2019-ben női Bajnokok Ligája-döntőt, 2020-ban UEFA Szuperkupa-döntőt, 2021-ben U21-es Európa-bajnokságot rendeztünk, valamint társházigazdái voltunk a felnőtt Európa-bajnokságnak. Tavaly egyedülálló módon három fontos UEFA-eseményt is Magyarországon rendeztek meg: a férfi U17-es Európa-bajnokságot, a női futsal-Európa-bajnoki döntőt és az Európa-liga döntőjét, emellett az elmúlt években számos európai kupamérkőzés és válogatott mérkőzés helyszíne volt Magyarország.

(UEFA.com / MLSZ / Media24)