Jelen helyzet szerint egy teljes, téli megszakítás nélküli évadot kezdhet meg ősszel a Vörösmarty Színház, amely összesen 23 féle bérletkonstrukcióval várja a színházbarátokat, akik számos premier darab mellett láthatják a korábban nagy sikerrel játszott előadásokat is. Ma délelőtt Székesfehérvár polgármestere is megújította a 2023/24-es évadra szóló Kállay Ilona bérletét, aminek kapcsán kiemelte, hogy minden adott a színház zavartalan működéséhez.

A 2023/24-es évadban a nagyszínpadi premierek között lesz a Csodálatos vagy, Júlia!, A király beszéde, a Ne most, drágám!, valamint A Kőszívű ember fiai is. Az elmúlt évek művészi termése pedig annyira bő volt, hogy olyan darabok is műsoron maradnak, amelyeket ismernek és szeretnek az emberek. Így továbbra is láthatja a közönség a Mágnás Miskát, a Boeing, Boeing-et, a Padlást, a Beatles.hu-t, a Fame-et, Az öreg hölgy látogatását, a Diótörőcskét, a Tizenkét dühös embert, az Adáshibát, a Nem félünk a farkastólt, a Bölcs Náthánt, az Ájlávjút, a Mikvét, az Odaadó hívetek, Surikot, az Unokám Benjamint, a Kartonpapát, a Petőfi rockot és A cégvezetőt is.

Szinhazberlet23 24 CsPA 1

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere – miután megvette színházbérletét a 2023/24-es évadra – elmondta, hogy minden bemutatót nagyon vár, és kiemelte, hogy továbbra is lesz lehetőség a Városháza Dísztermében megnézni a 12 dühös embert, ami kuriózum volt a tavalyi évadban is.

„Bízom abban, hogy egy szép, zavartalan és teljes évadot lehet megkezdeni a Vörösmarty Színházban. A Belváros szívében, egy gyönyörű színházépületben nagyon jó darabok várnak ránk a 2023/24-es évadban. Szeretnénk felhívni a fehérváriak és a környékről színházba járók figyelmét a választható bérletkonstrukciókra, miközben magam is megújítottam családunk Kállay Ilona bérletét. Fontos megjegyezni, hogy a többi önkormányzati intézmény között a Vörösmarty Színház számára is beszereztük a működéshez szükséges villamos energiát, így technikailag sem lesz akadálya annak, hogy a téli időszakban is üzemelhessen az intézmény.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András.

Szinhazberlet23 24 CsPA 0

Mint elmondta, folytatja a város a Vörösmarty Színház szakembereinek segítségével azt a felújítási folyamatot, amihez 66 millió forintos kiegészítő állami támogatáshoz jutott az intézmény. Ebből számos technikai eszköz kisebb-nagyobb fejlesztése, felújítása valósulhat meg. „Nagyon örülök, hogy a szükséges fejlesztéseket nem önkormányzati, hanem állami forrásból lehet megvalósítani.” – mondta a város polgármestere.

A Vörösmarty Színházban – annak ellenére, hogy télen nem volt nyitva – az elmúlt évadban 272 előadást tartottak, amit 73.984 néző nézett meg. Ezt a számot nagy valószínűséggel jelentősen túlszárnyalhatja a következő évad.

A színház 2023/24-es bérletkonstrukcióit ITT találja!

(ÖKK / Media24)