Mint minden évben, a Fidelitas idén is az országos Angyalszárny akció keretén belül jótékonykodik az adventi időszakban. Idén a mentősöknek vittek adományt a székesfehérvári csoport tagjai, akik újraélesztést is gyakorolhatták a ResQ Székesfehérvár Alapítvány képviselője jóvoltából, aki képzett, gyakorló mentős.

Angyalszarny adomany 23 2

A Fidelitas részéről a helyi szervezet korábbi alelnöke, Patik Ferenc elmondta, hogy hagyományos akciójuk keretében idén a mentősöknek kedveskedtek egy doboznyi édességgel és főleg kávéval, hogy ezzel is hozzájáruljanak a mentősök éberségének fenntartásához. „Most az Angyalszárny akció keretében ide, a Mentőállomásra, a ResQ Székesfehérvár Alapítvány munkatársainak hoztunk előkarácsonyi ajándékot. Nem véletlen ez, hiszen a mentősök munkáját az egyik legnehezebbnek és legszükségesebbnek gondoljuk, ők azok, akik folyamatosan megajándékoznak minket áldozatos életmentő tevékenységükkel, így talán magyarázni sem kell, hogy miért rájuk esett idén a választásunk. Nem lehet elégszer megköszönni azt, hogy ők vannak nekünk, értünk éjjel-nappal, folyamatosan.”

Angyalszarny adomany 23 3

Az adomány átadását követően az alapítvány képviselője, mentős munkatársa újraélesztési alapismeretekben és gyorsképzésben részesítette jelenlévő Fidelitas-tagokat, akik jó érzékkel és pontosan követték az instrukciókat, sikeresen elsajátítva a legalapvetőbb tudnivalókat az ambu babán végzett gyakorlás során illetve az újraélesztő defibrillátor használatát illetően egyaránt.

(Media24, Mátay Balázs)