A Volánbusz tájékoztatása szerint a helyi közösségi közlekedést érintően 2023. december 11-én, hétfőn sztrájkot tart a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet. A tervezett munkabeszüntetés ideje alatt a Volánbusz az utasok érdekében a jogszabályban foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat Székesfehérváron. A várhatóan kimaradó járatok listáját közzétették, kérve az utasok figyelmét és megértését.

2023. december 11-én, hétfőn egész napos figyelmeztető sztrájkot tervez a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SzAKSz). Az előzetes jelzések alapján a sztrájk mértéke a helyi autóbusz-közlekedésben az adott napra meghirdetett járatok legfeljebb 20-30%-át érintheti. A Volánbusz Zrt. a hétfői sztrájk időtartama alatt is biztosítja az elégséges, ennek érdekében a jogszabályban foglaltaknak megfelelően előkészítették az ezt tartalmazó “sztrájkmenetrendet” (https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41824), tájékoztatott közleményében a társaság.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy amennyiben az érintett járatok autóbuszvezetői felveszik a munkát, természetesen a fent felsorolt járatokat is közlekedtetik. A társaság a kimaradó járatok listáját és minden friss információt a www.volanbusz.hu  weboldalon is közzétesz.

Kérik az utazók megértését, és hogy a fent közzétett információkhoz igazítva tervezzék majd meg a hétfői utazásukat.