Évről évre változik a Virágóra beültetése és immár hagyomány, hogy a kertészek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A beültetésre három tervet készített Homoki László kertészmérnök, melyek közül tavaly ősszel szavazással választhatták ki a fehérváriak, hogy melyik valósuljon meg idén. Az egynyári virágokat, mintegy 5000 tő növényt kedden kezdte kiültetni a Virágórába a Városgondnokság.

A 2024-es Virágóra beültetéséről tavaly ősszel dönthettek szavazással a fehérváriak, ez alapján a virágok beszerzését (több tízezer tő egynyári palántával együtt) hónapokkal az ültetés előtt kellett megrendelnie a termelőktől a Városgondnokságnak.

Az egynyári virágokat lassan, aprólékos munkával lehet csak ültetni, figyelni kell nagyon a megfelelő tőtávolságokra, hogy mielőbb összezárjanak és elnyerje néhány hét múlva a végső formáját a számlap virágszőnyege – tájékoztattak a Városgondnokság szakemberei.

Viragora beultetes24 2

A beültetési tervek közül egy igazán nagyon kontrasztos valósul meg, ami egészen egyedi lesz az üde, zöld háttérrel, amit körben a növekedéssel szépen elterülő növények adnak a Virágórának. Fehér begóniákkal ültetik be a keretet, melyen belül a zöld színű díszcsalán fogja körbe a kisvirágú bársonyvirágból kirakott koronát. A számok pedig szintén sárga bársonyvirágból lesznek a fehér begóniák között. Beültetés után néhány héttel már igazán gyönyörű színfoltja lesz majd a Belvárosnak a Virágóra.

(Bácskai Gergely)