A lengyelek elleni két idegenbeli zakót, majd a fehérvári dupla csarnokavatón aratott két Norvégia elleni győzelmet követően Meranóban a vb-házigazda Olaszországot is legyőzte 6-5-re a magyar jégkorong-válogatott, így bizakodva várhatja a vasárnapi divízió 1/A-s világbajnoki nyitányt.

A magyar csapat – ahogy a norvégok ellen is történt – jól kezdett és a meccs második felére esett vissza a produkciója. A két fehérvári meccsen 200, illetve 3-0 után jött vissza az ellenfél egy gólra, most 6-2-es magyar vezetést követően kellett a végén nagyon izgulni a sikerért, de a 6-5-ös siker megérdemelt. A mieink góljain Papp (2), Szabó B., Hári, Galló és Nagy K. osztozott.

A fehérvári kontingensből most Horváth Dominik (az utolsó harmadban védett, jól), Stipsicz, Hári, Sebők, Mihály, Terbócs és Németh Kristóf kapott lehetőséget, Ambrus Gergő és Falus a két Alba Arénás meccs után a keretszűkítésnél esett ki, így ők nemcsak most, a vb-n sem lehetnek ott.

Nemzeti együttesünk vasárnap 16.00 órakor Japán ellen kezdi a vb-menetelést Bolzanóban, majd kedden Dél-Korea (16.00), szerdán Románia (12.30), pénteken Olaszország (19.30), szombaton pedig Szlovénia (18.30) ellen lép jégre.

A jelenlegi erőviszonyok rendkívül kiegyenlítettnek tűnnek, talán Románia az a csapat, amely picit lefelé, a szlovének pedig egy hajszállal felfelé lógnak ki a mezőnyből, de összességében véve teljességgel megjósolhatatlan, mi történik majd a csoportban, mivel Olaszország – kiváltképp hazai közönség előtt – is a feljutásra hajt, a két ázsiai gárda pedig bárki ellen képes bravúrra.

(Fotó: Vörös Dávid  – MJSZ)