Az NHSZ Szolnoki Olajbányász hazai közönség előtt 93-80-ra legyőzte az Arconic-Alba Fehérvárt a férfi kosárlabda NB I/A elődöntős sorozatának második mérkőzésén, így 1-1-re egalizált az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Ez volt ebben az idényben a két csapat negyedik egymás elleni bajnoki csatája és az első Olaj győzelem három Alba sikert követően.

Tulajdonképpen az elejétől a végéig jól játszott és dominált a Tisza-parti alakulat, amelynek produkcióján meglátszott, hogy ez volt az utolsó érdemi esélye a meccsben maradásra, mert ha most nem nyer, az egész idényben hazai pályán hibátlan fehérvári egylet nagy valószínűséggel pénteken pontot tett volna a csata végére. Az Alba ellenben nem szakadt meg az újabb sikerért, nem volt annyira éles, mint a Szolnok, ami talán még időben jelezte számukra, hogy ennél jóval több kell, ha a párharcot be akarja húzni.

Alejandro Zubillaga együttesében most is Vojvoda bizonyult vezérnek 22 pontjával, miközben az általában szintén kulcsember Chambers visszafogott volt, mindössze 9 pontot és 7 asszisztot jegyzett, ami nem rossz éppen, de tőle kevés. Vojvoda mellett a 21 pontos Roberts és a 13 pont mellett 8 lepattanót szerző Barnett említhető a jók között. Rajtuk kívül mindenki a szokottnál gyengébben teljesített: Philmore 5 pontja és kevés vállalkozó kedve, Dickey 9 pontja és mindössze 6 lepattanója a saját átlagukhoz képest is harmatos produkció.

Pénteken 18.00 órakor a Gáz utcai sportcsarnokban élesebb, frissebb Alba kell, ellenkező esetben akár kellemetlen meglepetés is érheti a vérszemet kapó Szolnok ellen.