Tart még a műszaki mentés az M7-es autópálya mindkét oldalán, ahol több helyszínen több gépkocsi karambolozott a reggeli órákban. A balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok.

A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki a balesetekhez.

Az egységek áramtalanítják a járműveket, és tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult. A karambolok miatt több tucat autó a sztrádán rekedt, ezeket visszafordították, és tűzoltói felvezetéssel kísérték le az autópályáról.

Az előzetes információk szerint Kápolnásnyéken tűz ütött ki vasárnap reggel egy állattartó telepen, ennek füstje és a Velencei-tó térségében kialakult köd is okozhatta azt, hogy a reggeli órákban több autó is karambolozott, több tucat gépjármű tört össze. Információink szerint halálos áldozata és sok sérültje is van az esetnek, és összesen 35 gépjármű ütközött össze.

Baleset M7 tomeges1

„Vasárnap a reggeli órákban több ütközés is történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Kápolnásnyék és Velence között, valamint a Székesfehérvár felé vezető oldalon ugyancsak Kápolnásnyék térségében. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai, mert több ütközés is történt, és több autó beragadt az autópályán a balesetek miatt. A műszaki mentésben összesen 40 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt az autópálya két szakaszán. A tűzoltók átvizsgálták a gépjárműveket mindkét szakaszon, és meggyőződtek arról, hogy beszorult sérült, beszorult utas egyik helyszínen sem volt. A balesettel érintett járművek között van több kamion, valamint egy autóbusz is. A tűzoltók segítettek a mentők munkatársainak az autóbusz utasainak ellátásban is, valamint a baleset miatt nem sérült, de beragadt autókat visszafordították az autópályán, ők a tűzoltóautók felvezetésével tudták elhagyni a helyszínt” – mondta el Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

(MTI / FMC / Media24)