Hétközi idegenbeli sikerével egyetlen győzelemre került a történelmi bronzéremtől a női röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn, azonban nem tudott élni a hazai pálya adta előnnyel és a nagy lehetőséggel Lukasz Przybylak alakulata, hatalmas, hektikus küzdelemben 3-2-re kikapott a Békéscsabától, így a következő, idegenbeli összecsapás dönt a 3. hely sorsáról.

A székesfehérvári mérkőzés szinte végig teljesen úgy alakult, mint a szerdai, viharsarki, csak éppen ellenkező szereposztással: az első két szettet nagy küzdelemben megnyerte a vendégcsapat, 25-21-re és 25-22-re, majd a következő két játszmában egyenlítettek a hazaiak egy 25-22-es és 25-23-as etappal.

Ezek után jött a mindent eldöntő rövidített ötödik szett, amelyben a 28 pontos Dvoracek és a 18 egységig jutó Matos vezérlete MÁV Előre kezdett jobban, elhúzott 5-2-re, de a lendület itt megtört, egy érthetetlen 2-10-es rohanással a Békéscsaba 12-7-re fordított, elhúzott és innen már nem volt visszaút Pallagék számára, a vendégek 15-9-re nyerték a játékrészt, 3-2-re a mérkőzést.

ÖSszesítésben 2-2-re állnak a küzdő felek, így a bronzérem sorsa Békéscsabán dől el, várhatóan április 23-án, kedden (hivatalos időpont még nincs).

(Fotó: Róth Gábor – MÁV Előre)