Három szoros játszmában, de összességében magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Békéscsaba ellen a bronzcsata második összecsapásán a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraligában, így az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban kiegyenlített. A felek 1-1-ről folytatják majd a lila-fehérek otthonában április 17-én, szerdán 18.00 órakor.

A székesfehérvári ütközet első játékrészét a vendégek kezdték jobban, bár a Loki 6-5-ig vezetett, utána 18-22-ig a csabaiak felé billent a mérleg nyelve. Ekkor nem sokan hitték, hogy innen lehet fordítani, de szerencsére a kevesek éppen a pályán lévő MÁV Előrés lányok voltak, akik egy 7-1-es tarolással 24-23-ra behúzták a szettet!

Ezt követően sem volt azonban könnyű dolga Lukasz Przybylak alakulatának, a második játszmában végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezúttal 21-21 után „robbantottak” a hazaiak, akik 25-22-re vitték el ezt az etapot. Ahogy az első szettben, most is Dvoraceké volt az utolsó pont.

A harmadik, egyben utolsó játékrészben 22-19-ig szinte végig a Loki állt jobban, de talán picit visszaesett a koncentráció és a Csaba rögtön egyenlített, de aztán 22-22 után ismét érkezett Dvoracek és vele együtt három nagyon fontos és pontos támadásbefejezés, ami 25-23-as, összességében pedig 3-0 ás győzelmet jelentett!

Semmi sem dőlt el, 1-1-re állnak a felek, de szerdán lehetősége lesz a MÁV Előrének, hogy elvegye a Békéscsabától a pályaelőnyt, ami egyben „meccslabdát” is jelentene.

(Fotó: MÁV Előre – Róth Gábor)