Szinte hihetetlen, mit művelnek a dohai vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott tagjai, gyorsan hozzátéve, hogy Fortuna erőteljes támogatásával. A negyeddöntő után az elődöntőben is büntetőpárbaj végén örülhettek győzelemnek! A címvédő hollandokat követően a korábban számunkra többször is bosszúságot okozó görög hölgyeket ejtették ki Mihók Attila és Cseh Sándor „lányai” 9-9-es rendes játékidő után 13-11-re, így jöhet az a Egyesült Államok elleni aranycsata pénteken délután!

A találkozón a görögök többször vezettek két góllal, de a mieinknél is volt néhányszor az előny. Azt gyorsan le kell szögezni, hogyha a kínai játékvezetők nem egy másik, meghatározhatatlan sportág szabályai szerint fújnak (gólt ítéltek az ellenfélnek arra, ami nem volt gól, szórták ki a mieinket sorban „fantomszabálytalanságokra” vagy éppen akkor is, amikor ellenük szabálytalankodtak…), a rendes játékidőben is simán győzhettek volna hölgyeink, de ma nem tudták semmivel sem kizökkenteni magas szintű koncentrációjukból a magyar lányokat.

A büntetőzés újra az idegek harca volt, de a görögök kétszer is hibáztak, nálunk viszont senki, így 4 pár után el is dőlt a csata, 13-11-re nyertünk, jöhet holnap 15.30-kor a döntő a most is félelmetes, sokszoros vb-győztes, olimpiai bajnok USA ellen. Akármi is lesz, a magyar válogatott a legmagasabb elismerést érdemli!