Zsinórban  a 15. tétmérkőzését is megnyerte az idei szezonban a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda csapata. Dávid Zoltán alakulata a Közép-európai Liga (KEL, MEVZA) második állomásán, a szlovéniai Mariborban első találkozóján azt az osztrák Amstettent verte simán, 3-0-ra, amelyet a CEV Challenge Kupában kettős győzelemmel búcsúztatott.

A meccs legjobb fehérvári pontszerzője Pesti Marcell volt, aki 20 pontot „kalapált” össze. A másik két szokásos pontgyáros, Redjo Koci és Christian Janke is hozta a jó formáját, előbbi 13, utóbbi 12 egységet rakott a közösbe.

A 4 meccs után is hibátlan Lokira csütörtökön este az eddigi legnehezebb feladat vár, ugyanis a három mérkőzés után ugyancsak veretlen, házigazda OK Merkur Maribor lesz az ellenfele, amely kedden ugyancsak az osztrákokat verte 3-0-ra, még nagyobb játszmán belüli különbséggel, mint a MÁV Előre. Ez a tény és a hazai pálya feltétlenül a szlovén gárda esélyeit növeli, ugyanakkor az önbizalomtól duzzadó Loki így is elcsípheti.

A klub női csapatának nem ment ilyen jól az Extraligában: Lukasz Przybylak alakulata fájóan simán kikapott Békéscsabán. Nem is a 0-3 ténye annyira meglepő, de a játszmákon belüli esélytelenség mindenképpen az, ugyanis a 3. helyen álló Fehérvári csapat az első két szettet 4, az utolsót pedig 10 ponttal bukta el, am mindenképpen alul múlja a várakozásokat.

Az első körnek vége, az már most látszik, hogy a „szokásos” Vasas, Békéscsaba kettős ebben a bajnokságban is kiemelkedik a mezőnyből, mögöttük pedig a MÁV Előre, Nyíregyháza, Kaposvár, UTE, Balatonfüred (Szent Benedek RA) ötös lehet esélyes a dobogó 3. fokára a szezon végén is, ami még akkor is igaz, ha a legutóbbi két idény bronzérmese, a Balatonfüred eddig nagyon alul teljesít és pl a Lokitól 9 pontra van lemaradva. Az állományuk ennél sokkal jobb, várható, hogy az alapszakasz 2. körére, majd a rájátszásra összekapják magukat.

A fehérvári hölgyek a bajnokság következő fordulójában, december 16-án, szombaton 17.00 órakor az UTE vendégei lesznek Budapesten a Szilágyi utcai csarnokban.