Elkészült a Kassai utca és Verbói utca kereszteződésének átépítése, a szélesítéssel sokkal biztonságosabb lett a be- és kihajtás.  A Verbói utca nemrégiben történt felújításakor fogalmazódott meg a csomópont átépítésének igénye.

Az építési munkák során térköves járda, kétirányú közlekedésre alkalmas, kiszélesített útcsatlakozás került kialakításra, valamint a korábbi megdőlt villanyoszlop cseréje is megtörtént.

A kivitelezés során 77 méter szegélyt, 51 m2 térkőburkolatot, 175 m2 aszfaltburkolatot és 22 méter támfalat, illetve arra kerítést is kellett építeni. A támfalépítés mellett a villanyoszlop áthelyezése volt nagy munka, ami több mint 16 millió forintba került.

Kassai Verboi feluj2

A beruházás során az ottlakók közlekedésének biztonsága volt a fő cél – mondta Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő. Mint kiemelte, szűk volt a Verbói utca vége és a gyalogosan vagy babakocsival közlekedőknek néha veszélyes, illetve nehézkes volt a kereszteződésben közlekedni. Öreghegyen számos kisebb beruházás valósult meg az elmúlt időszakban, ami az itt élők kényelmét szolgálja. Ilyen volt a Túrózsáki úton a buszmegálló-kihelyezés, vagy a Zsolnai úti járda felújítása is.

(Bácskai Gergely)